Topvocals Enschede - Peter Löbker

Even voorstellen!

Ik ben Peter Löbker, freelance dirigent/muzikant uit Weerselo. In de muziekwereld heb ik jarenlange ervaring door opleiding, projecten, diverse podia, orkesten, muzikanten, optredens met diverse koren en het meespelen in (gelegenheids-) bands waarin ik verschillende instrumenten speel. Ik dirigeer, geef muziekles en schrijf arrangementen voor o.m. blazers en koren. Na het behalen van mijn diploma aan de meerjarige Dirigentenopleiding in Utrecht ben ik veelal als dirigent en als invaller/interim dirigent werkzaam bij diverse koren en projectkoren.John Miles zong al over zijn liefde voor muziek in zijn “Music”. De wisselingen in tempo, ritme, klankkleur en instrumentatie zijn 1op1 vergelijkbaar met mijn muzikale carrière waarin steeds meer creativiteit ontstaat met talloze muzikale mogelijkheden

Topvocals Holten - Ylse Bolink

Even voorstellen!

Mijn naam is Ylse Bolink en ik ben 25 jaar. Met trots mag ik zeggen dat ik de dirigente ga worden van Top Vocals in Holten. Ik vind het ontzettend leuk dat ik mijn ervaringen en kennis mag gaan delen met een groep gemotiveerde zangers en zangeressen van verschillende leeftijden. Al een langere tijd was ik op zoek naar een koor die zich richt op pop- en rockmuziek, waar plezier voorop staat en het streven ligt naar kwaliteit van zang en performance.

Zelf ben ik al jarenlang actief als zangeres. Van optredens in kleine intieme settingen tot grote tentfeesten met de Coverband Kroepin uit Holten. Ik heb zelf mogen ervaren wat de kracht van zingen is en wil dit graag delen met andere mensen. Zingen is goed voor de weerstand, brengt je dichter bij jezelf en zingen zorgt voor een sterk gevoel van saamhorigheid. Naast zangeres ben ik actief als zangdocente binnen mijn eigen praktijk. Hier heb ik een aantal jaar reguliere zanglessen gegeven. Inmiddels is deze praktijk uitgebloeid tot zanglessen voor mensen met een speciale zorgvraag die baat kunnen hebben bij zingen. Hierbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met autisme, hoogbegaafdheid, hyperventilatie, een negatief zelfbeeld of stemproblemen.
In juli 2020 ben ik afgestuurd aan het ArtEZ Conservatorium als Neurologisch Muziektherapeut. Ik heb hier mogen leren welke aspecten van muziek kunnen worden ingezet als middel tijdens de hulpverlening. Ook ben ik gespecialiseerd in de werking en verwerking van muziek in ons brein. Inmiddels mag ik deze kennis inzetten bij Carinova Woonzorg. Hier zet ik muziektherapie op als nieuwe discipline binnen het behandelteam over 10 locaties en ben ik werkzaam als muziektherapeut binnen de verzorgings- en verpleeghuizen.

Hopelijk zien we elkaar snel!